Alto Astral – Grupul

Posted: August 18, 2010 in Noutăţi – novidades

Grupul Alto Astral Capoeira

Aveţi mai jos un text care explică într-un mod foarte frumos ce înseamnă Alto Astral, sau cel puţin ce ar trebui să însemne şi cum a fost creat acest grup. Textul este scris, evident, de C.M Marco Antonio şi cred că vă poate ajuta să înţelegeţi mai multe despre filosofia Alto Astral.

“ALTO ASTRAL”: analizând aceste două cuvinte, încercând să înţelegem şi să aprofundăm diversele lor semnificaţii, vom putea observa că, un nume a fost creat instinctiv, apărând ca antonimul adevăratei realităţi trăite în perioada în care acesta a apărut. Această perioadă a marcat timpul în care am pierdut compania unei mari prietenii, şi mai apoi decepţia din partea câtorva elevi pe care am ajuns să îi îndrăgesc şi cărora m-am dedicat.
Eu înţeleg prietenia ca respect, compasiune, caritate, deci, prin urmare, mereu am trăit aceste prietenii fără să mă gândesc că nu voi primi înapoi tot ce am oferit (“o gostar simplesmente pelo gostar é o caminho” – “să-ţi placă ceva, din simplul fapt că îţi place, e drumul, e cel mai bine”), doar că totul e foarte frumos în teorie, şi de aceea când dăm de astfel de decepţii, ne dăm seama cât suntem de neprevăzători şi nepregătiţi să trecem prin astfel de situaţii. Ȋn acest vârtej de sentimente, unde tristeţea, nemotivarea şi chiar disperarea insistau să mă afunde, s-a născut “Alto Astral”.
A fost „întoarcerea roatei”, întâlnirea cu un nou drum, deoarece miracolele se întâmplă doar în momentele cele mai grele. Ca şi în credinţele şi filosofiile orientale, referindu-mă la Lau-Tsé, în opera sa Tau Te Ching (“O Uno e o Verso” – Indivizibilul şi Versul), lumina există datorită întunericului, tot Universul e făcut din opoziţii. Alto Astral simboliza opusul realităţii mele intime, acea realitate ce ardea şi insista să mă rănească, dar, cu toate acestea, cu timpul, puţin câte puţin, s-a supus în faţa unui nume cu o forţă aşa de mare încât inima mea s-a eliberat, iar unicul obiectiv era să bea din acest izvor. Găsind fericirea, drumul s-a făcut clar şi pur, iar în suflet a apărut siguranţa că, indiferent de greutăţi lumea e minunată şi putem face multe pentru ea. Astăzi sunt recunoscător pentru inspiraţie, pentru că acest nume s-a născut din cenuşă, ca simbol al necesităţii lucrurilor de a se îmbunătăţi.
“ALTO” – Ȋn cer, mulţi dintre noi cred că există atât de multe lucruri, ca şi cum ar fi ceva inimaginabil, de neatins, nimeni nu ştie cu siguranţă ce vine din cer, pentru că ce este în cer, este deasupra noastră, e ceva măreţ. Capoeira este măreaţă. Să ne imaginăm acum în ce se poate transforma o filosofie sau un ideal, unde cuvântul „alto” e începutul identităţii sale?
“ASTRAL” – Spatiul intermediar între fizic şi spiritual, aştrii, cosmosul, armonia creaţiei, totul e frumos şi perfect, perfectă e bucuria, bucuria e rezultatul iubirii, iubirea este infinită, eternitatea a ceea ce vine din inimă, “Astral”!! fericire pură, bucurie de a trăi. Să profităm deci, de numele pe care îl purtăm în inimă, pentru ca rodele noastre să poată avea mereu mult “Alto Astral”, extinzându-se aşadar şi în cercul (roda) vieţii noastre…

AXÉ!!!
C.M. Marco António

Reclame
Comentarii
  1. Oprea ioan Florin spune:

    CU ADEVARAT ,aceasta e prietenia:respect, compasiune, caritate.Cu siguranta,nu vom primi înapoi tot ceea ce oferim,de la cei la care oferim.si mai mare este adevarul ca de multe ori,primim mult mai mult,din alta parte.O alta parte a adevarului este ca ,cei carora le oferim,chiar de nu ne ofera noua,vor oferi altora.Important este ca BINELE se transmite.din ce in ce mai amplificat.Spre binele omenirii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s