Capoeira Alto Astral – anul 2010 e pe sfârşite, urmează 2011

Posted: Decembrie 20, 2010 in Noutăţi – novidades

Necesitatea bilanţului şi mulţumirilor
Cum este normal pentru noi toţi, odată cu apropierea sfârşitului de an, vine necesitatea de a face un bilanţ al anului, de a se gândi la ce s-a făcut bine şi de a încerca a îmbunătăţi ce trebuie îmbunătăţit, în această notă mi-ar plăcea în primul rând să spun că le mulţumesc tuturor neobosiţilor ai anului, care sunt cei care îl stimulează pe Maestru când nu lipsesc de la antrenamente, când participă la evenimentele altor grupuri (rodam), ajută la organizarea propriilor noastre evenimente şi caută perfecţionarea mai mult, pe zi ce trece.
CALENDAR 2011
Anul acesta avem deja definit un calendar cu previziunile evenimentelor (putând suferi nişte modificări de dată), pentru ca toţi elevii din CAA să-şi poată proiecta participarea şi în mod consecvent, dezvoltarea lor în capoeira.
EVALUARE – CAPOEIRAS CAA
Al 13-lea festival al notru a fost un succes, anul acesta graduările au fost definite într-adevăr de cucerirea individuală a fiecăruia şi, cum e logic, aceia care nu au primit trebuie să reflecte asupra timpului lor de capoeira, asupra timpului pentru capoeira, cunoştinţei de capoeira şi asupra înţelegerea lor în ceea ce priveşte relaţia cu MAESTRUL lor de CAPOEIRA.

CAA – PORTO, MADEIRA, SESIMBRA, LISABONA, ROMÂNIA, ANGLIA, ALENTEJO şi Antrenamentele Graduaţiilor.
Ȋnţelegerea mea cu cei care sunt liderii grupului înafara Lisabonei e că în primul rând, încă nu sunt Maeştrii sau profesori, de aceea investiţia lor în formare trebuie să fie continuă şi pentru aceasta, toţi trebuie să accepte şi să îşi asume un termen de obligaţii minime cu mine pentru a putea fi reprezentanţii CAA, şi trebuie să:
• Menţină contactul individual cu capoeira de neclintit (să se antreneze singuri, să meargă singuri la alte evenimente, reprezentând CAA).
• Investească în venirea la Lisabona pentru a se putea antrena cu Maestrul de cel puţin o dată pe lună, iar numărul dăţilor trebuie să crească cu cât sunt mai aproape de Lisabona.
• Organizeze vizite lunare ale Maestrului la sala lor de antrenament (bilet sau benzină, stimularea elevilor), în final să garanteze de măcar 2 ori pe lună contactul dintre ei şi Maestru (apropiere).
• CAA în alte ţări sau la o distanţă mai considerabilă să organizeze cel puţin un eveniment anual (pentru a menţine legătura şi să vină la Lisboa de cel puţin 2 ori pe an la evenimentele realizate în Lisabona).
PORTO : încă e o muncă nouă, cu toate acestea în 2011 vom începe să punem în vigoare acordul nostru de antrenamente, avem un eveniment programat pentru 27, 28 şi 29 Mai, CAA Porto încă nu are un Blog cu Actualizări.
MADEIRA: Ȋn ziua de azi, cu companii low cost şi cu anticiparea venirii sale, Índio trebuie să vină mai des la Lisabona, capoeiristul care dă ore trebuie să se gândească la faptul că formarea sa e prioritară, de aceea mă aştept la o schimbare în atitudinea liderului din Madeira în ceea ce priveşte proximitatea, referitor la evenimente am vorbit deja despre aspectele ce trebuie îmbunătăţite.
SESIMBRA: Multă lume locuieşte în Sesimbra şi vine să lucreze zilnic în Lisabona, Meia Dúzia a avut urcuşuri şi coborâşuri anul acesta la antrenamentele din Lisabona, spun cu sinceritate că nu mi-a plăcut prea mult acest ultim semestru, cred că trebuie să caute să vină într-adevăr să se antreneze şi nu să marcar sau să creeze grupe în Sesimbra care să aibă acelaşi orar cu antrenamentele din Lisabona. Repetiţiile pentru Festival au servit pentru ca proprii elevi să înţeleagă dinamica Maestrului, iar pentru mine a fost un factor pozitiv, deşi dinamica jocului (estetică şi tehnică în executarea mişcărilor şi loviturilor) este înafara etaloanelor pe care eu le consider a fi minime pentru elevii mei, acest lucru se datorează acelei distanţe, văd pozitivă plecarea graduaţilor în Sesimbra, dar maestrul trebuie să participe la asta, şi nu mă voi autoinvita sau nu voi spune mereu ce trebuie făcut a Graduada Alforreca este înrădăcinată în Sesimbra, cu toate acestea lucrează în Lisabona, dar nu am văzut nici măcar o singură dată participarea sa independentă la antrenamentele de la SLB sau EUL. CAA Sesimbra încă nu are Blog cu Actualizări.
LISABONA: Ȋn Lisabona unul din liderii din partea mea este Cogumelo, nu se antrenează cu mine, deja fiind profesor, de aceea trebuie să caute să crească zona lui de muncă, sedimentarea proiectului său (ore şi elevi) deja profitând de Formado Galalau ca factor de producţie, lucru care nu se întâmplă, vom avea un eveniment organizat de Professor Cogumelo şi elevii săi (acesta este un pas important). Privind alte aspecte fica aqui uma notă pozitivă şi una aparte, Mestre Ramos, Orelha şi alţii încă urmăresc să se antreneze cu Maeştrii lor. Mai avem şi pe Rodinhas şi Pastilha în proiectul Astralzinho şi Tânia în EUL, Tânia va trebui să organizeze un eveniment în EUL în următorul an cu grupul ei, Rodinhas şi Pastilha, avem câteva evenimente Astralzinho programate pentru anul ce urmează.
ROMÂNIA: Bola, din cauza lipsei de maturitate a prejudiciat puţin această evaluare, dar nu îl învinuiesc pe Adí pentru faptul că Oradea nu mai are un graduat în fruntea proiectului, într-o altă formă, chiar şi cu limitările financiare şi problemele particulare, Adí, dintre elevii reprezentanţi ai CAA din afara Lisabonei, în acest an a reuşit să menţină în picioare satisfacţia mea în ceea ce priveşte munca CAA România, nota este exclusiv pozitivă, următoarele obiective definite de mine în România sunt introducerea capoeirei în şcoli (implementarea proiectului Astralzinho) şi realizarea rodelor săptămânale în fiecare vineri.
ALENTEJO: Rămâne înaintea acestei evaluări nota leziunii liderului din Alentejo (Fofão) prin urmare a fost amânată reluarea dorinţei de a produce şi întoarcerea la activ, sper ca producţia CAA Alentejo să înceapă să fie din nou bine direcţionată şi ca investiţia în antrenamente, evenimente şi proximitate să fie repraticate, nota pozitivă este pentru implementarea proiectului Astralzinho, CAA Alentejo încă nu are un BLOG cu actualizări.
ANGLIA: Willy a fost prezent în luna noiembrie la Festivalul din Lisabona, a luat material pentru a iniţia un proiect de început în Londra, m-am pus la dispoziţie pentru orice nevoie de-a sa şi va trebui să aşteptăm un an pentru a vedea dacă sămânţă a început să crească.

Notă Importantă: Eu niciodată nu am vrut să am un imperiu în Capoeira bazat pe numere (cantitate de elevi), dacă ar fi fost aceasta ideea mea cu siguranţă eram răspândit prin lume, cu steagurile diferitor ţări reprezentate de cineva care nu întelege filozofia mea, nu învată cu mine şi nu respectă ceea ce înseamnă a fi CAA, aceasta pentru a spune că non-afilierea e un mod de a menţine “Satul” cu calitate şi că imperiul este reprezentat în mintea şi capacitatea acelor puţini care apără valorile noaste, de aceea în acest următor an, fără nicio excepţie, mă voi întoarce să implementez, NU ȊMI PLACE ACEST CUVÂNT dar asta este, „controlul” prezenţei la antrenamente şi participarea la evenimente pentru toţi elevii CAA şi în special pentru liderii care au munca lor în alte oraşe, pentru aceştia, în cazul în care nu îndeplinesc minimul dorit, vor putea să continue să facă ceea ce fac, singuri, pentru că astfel nu au nevoie nici de mine, nici de simbolul pe care îl poartă, vreau să mă simt realizat prin intermediul vostru, niciodată nu am fugit de muncă sau de responsabilitatea capoeirei, puteţi să vă bazaţi pe mine şi sper ca schimbul să fie just, de aceea vă dau cuvântul meu că nu voi mai accepta scuze pentru lipsa de proximitate.
Ȋn plus, în primele duminici ale fiecărei luni vom avea antrenamente pentru elevii de la cordonul Albastru în sus, îmi voi dedica duminicile capoeirei şi vreau ca şi voi să trageţi la aceste antrenamente unii pentru ceilalţi (TOŢI TREBUIE SĂ FIŢI PREZENŢI). Să vă organizaţi şi să nu lipsiţi de la aceste antrenamente care vor dura 4 ore.
Mai mult, fără luptă nu există cuceriri, Capoeira este infinită, avem de muncit mult mai mult, în 2011 avem câte un eveniment pe săptămână, sper să suportaţi pedalarea. Ȋncercaţi să veniţi toţi la marea călătorie în BRAZILIA!!

Forte abraço e grande Axé!!

Apoi vedeţi Nota de Feliz Ano Novo (An Nou Fericit!)…Acum e doar un tras de urechi…şi un obrigado(mulţumesc)… la fel ca şi politicianul care bate şi apoi se înmoaie..

Reclame
Comentarii
  1. luuser spune:

    Incepe sa se puna accentul si pe implicare =)
    Mersi de traducere si sarbatori fericite si un an nou fericit tuturor 😉
    Toni

  2. Da, fără implicare e mai greu 😀 Cu mare plăcere, oricând! 🙂 Sărbători fericite şi un an nou cât mai bun şi pentru tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s