Adevărul Capoeirei

Posted: Iulie 29, 2011 in Noutăţi – novidades

  Capoeira e liberă, sau cel putin este simbolul libertăţii, înseamnă a fi liber şi a avea libertate înseamnă să trăieşti în democraţie, iar  democraţia reprezintă dezbaterea ideilor, şi acestea, ideile, indiferent ale cui sunt, incomodează mereu pe cineva cu idei diferite,  clar.

Mă gândesc la capoeira noastră şi la libertatea pe care ea o foloseşte, capoeira nu e a nimănui, de accea toţi dorim adevărul din ea, vrem să descoperim adevărul capoeirei, dar e foarte dificil în acea mare de idei diferite. Astfel ajungem la marea întrebare, ce înseamnă a fi adevărat? Adevărul există? Cum a spus filosoful, putem să ne gândim şi să întrebăm care este mărimea lunii, putem avea un răspuns bun sau greşit, dar ideea e că fie care o fi răspunsul nostru, luna are o anumită mărime, acea mărime există, de aceea e adevărată, independent de discuţiile despre ceea ce găsim ca fiind de mărimea ei, dacă asociem acest lucru cu capoeira, e ca si cum ai căuta un adevăr îndepărtat şi foarte distant de percepţiile noastre, dar de undeva trebuie să pornim călătoria.

Ce e important pentru un proiect actual de capoeira este să deţină propriile adevăruri, bazate pe fundamentele experienţelor şi cunoştinţelor pe care liderul acestuia le-a căpătat în viaţa sa, dar ca acest lider să poată foarte bine să primească într-o mare măsură adevărurile şi criticile constructive ale acelor pe care el îi ia ca elevi, totuşi noi, oamenii, mai dăm greş, şi adevărul nostru se poate transforma într-o minciună când este confruntat cu adevăruri mai puternice, de aceea e important să existe în capoeira retoricele, falşii Maeştrii şi profesori, elevii prefăcuţi, neloiali şi mincinoşi, deoarece pentru ca lumina să existe e nevoie să existe şi întunericul, cred că tot acest laborator are ca mare aliat timpul, pentru că doar el dă maturitate pentru ca ideile să supravieţuiască sau nu, de aceea capoeira e pentru cei care au răbdare cu timpul, pentru cine călătoreşte în roata pe care lumea a dat-o şi în roata pe care lumea o va da, vă las aici acest  text pentru a reflecta şi pentru ca ideile să fie multe, dar ca adevărurile să învingă.

Axé!!! Marco Antonio.

Reclame
Comentarii
  1. juventude spune:

    foarte frumos si precum vad toti incercam sa dezvoltam acest concept sub o forma sau alta ; de aceea suntem un grup destul de unit ; cu mici scapari dar invatam din acestea . sa speram ca acest proces nu f lung ca sa ne putem bucura cat mai mult de fructele lui .
    acum urez succes si distractie placuta tuturor celor ce vor participa direct sau indirect la festival .
    AXE !!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s