Ce este capoeira?

Capoeira a apărut în secolul XVI în Brazilia ca un dans deghizat în luptă din necesitatea de apărare a sclavilor africani deportaţi de către portughezi. Aceştia erau pedepsiţi constant şi de aceea aveau nevoie de o metodă de protecţie. Sclavii foloseau ritmul muzicii ca o perdea a cercului de capoeira deoarece aceasta era interzisă şi dacă erau descoperiţi practicând-o, erau închişi. Aşadar, când se luptau pe ritmurile instrumentelor tradiţionale şi observau că se apropie poliţia, schimbau imediat ritmul şi începeau să danseze. Dezvoltându-se, capoeira seamănă mai mult cu o artă a corpului, o acrobaţie. Cu toate că este recunoscută ca un sport, capoeira este mult mai mult; Este o artă, o filozofie. Cei doi jucători parcă sunt doi filozofi ce discută pe o temă comună.

 

Anunțuri
Comentarii
 1. […] AcasăAntrenamente – TreinosCapoeira Alto Astral RomâniaCe este capoeira? […]

 2. Oprea ioan Florin spune:

  Salutare tuturor!
  Va multumesc mult pentru efortul pe care l-ati facut venind la Ocna Mures in Clubul Copiilor.
  M-a impresionat demonstratia voastra de suflet,stil ,si mod de viata.Despre tehnica si executie,jos palaria!Sper din toata inima sa reusim impreuna sa facem ceea ce trebuie!
  Cu respect
  profesor Oprea ioan Florin

 3. Pentru noi a fost o plăcere să venim acolo, sperăm că v-a plăcut, pentru că ne-am simţit foarte bine. Mulţumim pentru primire şi pentru cuvintele frumoase. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a colabora cât mai bine!
  Toate cele bune!

 4. Oprea Ioan Florin spune:

  Da ,copiilor le-a placut foarte mult!Cat despre cuvinte,ele vin din inima si sunt o reflectie a comportamentului vostru.Le meritati din plin.Stiu ca e totusi putin.Sper ca, rasplata daruirii voastre sa vina cu putere din alta parte.Si de la noi…din inimi.Succes!!!
  Har si pace
  Florin

 5. iusty spune:

  as vrea sa ajungeti si in olt in orasu caracal unde exista multi ce ar dorii sa invete acest deosebit stil de lupta minunat si deosebit de bun psihic sa faci asa ceva

 6. Roxana spune:

  Dragă Iusty,

  E cam complicat să ajungem până acolo. Pentru acest lucru ai putea lua legătura cu colegii noştri din Iaşi, să le explici despre ce are fi vorba.

  Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s